Opmerkingen over deze documentatie

Deze site wordt momenteel vertaald in het Nederlands. Geleidelijk komen alle hoofdstukken beschikbaar!

Licentie en rechten

Deze documentatie is het resultaat van vele uren vertalen en schrijven. Ze is een combinatie van kennis uit de SPIP-gemeenschap. Al dit werk wordt verspreid onder de open Creative Commons licentie - Attribution - Share Alike (cc-by-sa). Je mag deze teksten gebruiken voor welk doel dan ook (inclusief commercieel), ze wijzigen en herverdelen op voorwaarde dat je jouw lezers dezelfde rechten geeft om ze te delen.

Constante verbeteringen

Deze werkzaamheden - die nog steeds aan de gang zijn - zijn onderworpen aan talrijke proeflezingen, maar zijn zeker niet gegarandeerd vrij van fouten. Aarzel niet om verbeteringen aan te bieden of fouten aan te geven door gebruik te maken van het suggestieformulier op de internetsite van de documentatie (https://programmer.spip.org). Je kunt ook de organisatie (van de inhoud of technische presentatie) en de vertalingen bespreken aan de hand van de discussielijst "spip-programmer" (een aanmelding is vereist).

Schrijf ook een hoofdstuk

Wanneer je je gemotiveerd voelt door dit project, kun je aanbieden om een hoofdstuk te schrijven over een onderwerp dat je beheerst, of een bestaand hoofdstuk her te bewerken om het duidelijker of vollediger te maken. Wij zullen ons best doen om jouw inspanningen in te passen en je bij dergelijke activiteiten te ondersteunen.

Vertalingen

Je kunt ook bijdragen aan de vertaling van deze documentatie in het Engels, Spaans of Nederlands. De privézone van de site (http://programmer.spip.org) wordt gebruikt voor het bespreken van de vertalingen die momenteel in voorbereiding zijn. Dit gezegd hebbende, zijn we niet van plan om de documentatie in andere talen te vertalen totdat de organisatie van de verschillende hoofdstukken is gestabiliseerd, wat nog enkele maanden kan duren.

Computercode en taaleigenschappen

Met het oog op het behoud van compatibiliteit bevatten de computercodesegmenten die als voorbeeld dienen alleen ASCII-tekens. Dit betekent onder andere dat je geen taalspecifieke tekens zult vinden in de commentaren die de voorbeelden overal in de documentatie vergezellen, een kwestie die normaal gesproken van groot belang is in het Frans, en bijna niet in het Engels. Daarom vragen wij je met dergelijke "onregelmatigheden" rekening te houden en ze te negeren.

Veel leesplezier!

Auteur hanjo Gepubliceerd op:

Vertalingen: English, français, Nederlands