Een _dist functie overrulen

Veel van de functies in SPIP zijn zodanig ontworpen dat ze kunnen worden overruled. Deze functies hebben de extensie "_dist" in hun naam. Alle balise’s ("bakens"), boucle’s ("lussen"), en critere’s ("voorwaarden") worden zo genoemd en kunnen dus worden overschreven door exact dezelfde functie te declareren, maar zonder het achtervoegsel "_dist" in de naam.

Het bestand ecrire/public/boucles.php bevat bijvoorbeeld een functie genaamd boucle_ARTICLES_dist. Het kan worden overruled door een dergelijke functie te declareren:

function boucle_ARTICLES($id_boucle, &$boucles) {
...
}

Waar sla je de aangepaste functies op?

Deze declaraties kunnen worden gedaan in een plug-in, in de map squelettes, of in een maatwerk optie- of functiebestand. Alles wat te maken heeft met de constructie van skeletten (baken, lus, filter of voorwaarde) kan worden overruled in een functiebestand zoals "mes_fonctions.php". Andere functies die buiten het gebruik van een skelet kunnen worden opgeroepen, moeten worden overruled in een optiebestand zoals mes_options.php, dat elke keer dat een pagina op de site wordt aangevraagd, opnieuw wordt geladen.

Auteur hanjo Gepubliceerd op: Aangepast: 12/03/23

Vertalingen: English, français, Nederlands