De cache verversen

Bij normaal gebruik van een SPIP-site met publieke bezoekers en nieuwe artikelen die regelmatig worden gepubliceerd, worden de cache en het bijwerken van gegevens correct behandeld.
Hoewel sommige plug-ins dit gedrag kunnen veranderen, zal SPIP standaard zodra het op de hoogte is van wijzigingen in de redactionele inhoud van de database, de hele cache van de pagina ongeldig maken. Een opgevraagde pagina wordt dan opnieuw berekend voor - of na het gebruik van de "Cache Cool" plug-in - deze aan de bezoeker van de site wordt aangeboden.

Het is vaak nodig om de cache handmatig leeg te maken bij het aanbrengen van wijzigingen op bestanden, vooral bij het bijwerken van een stylesheet of een JavaScript-bestand dat wordt berekend door een SPIP-sjabloon wanneer de compressie-opties zijn geactiveerd.

Onthoud dat:

  • var_mode=calcul in de URL de cache van de pagina aanpast
  • var_mode=recalcul (voor beheerders) in de URL het skelet hercompileert en vervolgens de cache aanpast.
  • een bezoek aan de plugin beheerpagina ecrire/?exec=admin_plugin de cache bestanden voor de plugins herberekent tmp/cache/charger_*.php , wat een lijst van bestanden met opties, functies of pipelines inhoudt.
  • de browser zijn eigen cache heeft met pagina’s of AJAX elementen. De bezoeker of beheerder moet er altijd aan denken deze cache te ledigen - een onverwacht resultaat hoeft niet altijd uit SPIP zelf te komen, aangezien de browser een resultaat vanuit zijn eigen cache kan tonen. Iedere browser heeft zijn eigen werkwijze voor het ledigen van de cache - controleer dit in de gebruikershandleiding.

Auteur hanjo Gepubliceerd op:

Vertalingen: English, français, Nederlands